La Bella Figura

La Bella Figura er kendt et udtryk fra Italien , som ganske enkelt handler om at man i enhver henseende skal betræbe sig på  gøre en god figur i sin fremtræden overfor verden/offenligtheden.

For mange her handler det  om at være moderigtigt klædt på i den sammenhæng, man nu fremtræder i.

Alt efter de sociale lag, hvor den enkelte færdes i , findes der forskellige regler for hvordan og på hvilken måde, man gør en god figur.

Det handler ganske enkelt om at udsende de rigtige signaler.

Den slags er et speciale for stylelister, kommunikationsbureauer, ovs.

Så det kan ikke overraske, at man hos Venstre ønskede at give Lars Løkke en gevaldig opgrading med hensyn til hans garderobe , så den kom til at matche hans status som statsminister.

Hans fremstræden skulle natuligvis gøre en god figur, Una Bella Figura.

Det var rigtigt tænkt hos Venstre , men måden som det skete på og med hovedaktøren fulde indforståede akcept, gjorde at hele sagen udviklede sig i den stik modsatte retning, og Lars Løkke nu trods den modsatte intention fremstår som , ” Una Figura Brutta”, ( en rigtig grim figur).

Sagen fik ribbet grundigt op i en række tvivlsomme bilagssager som går langt tilbage i tiden.

Og at Venstre toppen i mere eller mindre samlet flok  endnu engang har valgt optræde som “medmisbrugere” i sagen har ikke gjort sagen mindre, snarere tværtimod.

(En medmisbruger er et udtryk , som kendes i forbindelse med den ene eller anden for for misbrug, almindeligvis euforiserende stoffer, alkohol, ludomani, og hvor den nærmeste familie dækker over negligerer og fortrænger hovedaktørens misbrug.

Og de gør det fordi at misbruget (bilags) er for ubekvemt, upraktisk, ukomfortabelt til at de for alvor vil gøre noget ved.)

Det siger sig selv, at den slags situationer uundgåeligt bringer en masse nødløgne, misinformation og andre absurde påstande og forklaringer på banen, hvilket man kunne være vidne til i pressen i den sidste tid.

Det der grundlæggende kun handlede om en person, har nu bredt sig til hele ” familien “, som nu samlet udgør Una Figura Brutta.

Peter Fonnesbech den 23-5 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>