Kaffebaren

kaffebar2
Din lokale hverdags kantine.

Engang arbejdede jeg som arbejdsmand på en Rutanas brødfabrik i udkanten af Nørrebro. Denne fabrik havde en kantine, der som alle kantiner på den slags virksomheder kun består af de absolut nødvendige: En skranke hvorfra man kunne få dagens ret lidt smørrebrød samt kaffe og kage, borde , stole , tallerkener og bestik. Undertiden var væggene dekoreret med lidt billeder eller plakater, andre gange ikke. Men hvor skulle alle de håndværkere gå hen som arbejdede i skriftende bebyggelser eller på nybyggerier i nærheden gå hen.
De skulle jo osse have et sted at spise deres frokost, og derfor opstod kaffebarene for at dække dette behov.
Af samme årsag fik de en indretning som ikke fraveg meget fra den traditionelle fabrikskantine for en mindre fabrik.
Og denne tradition lever stadig videre i enkelte udkantkommuner til København, såsom Vanløse og Rødovre blandt andet, hvor dette foto blev taget på Ålekistevej.Af gammel vane tager jeg derhen en gang i mellem og byder at befinde i denne nøjsomme og helt utilsigtede minimalistiske æstetik, hvor det eneste der virkelig betyder noget er at kaffen er god, og smørrebrødet samger godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>