Dovenskab

doven                                                                                         Klik på billedet for at forstørre.

Selv om denne billboard efterhånden er lidt over et år tid gammel, og dermed igen er forsvundet fra bybilledet omkring Vanløse station er den stadig et typisk udtryk for de herskende værdier i tiden, hvor arbejdet er i højsædet. Selv en ting som et uvirksomt fritidsliv går på ingen måde fri. For hvis du har fri fra arbejde, så skal du da træne for at vedligholde din form, dit helbred og din arbejdsevene. Det er da logik for burhøns og haner, og er det fundamentale budskab her. Fred er åbenbart kun noget, som hører graven ifølge denne virkelighedsopfattelse.

Samme opfattelse rummer dog nogle besynderlige paradokser, idet at selve motiveringen for at arbejde er på lidt længere sigt at få råd og tid til netop at lade være, blive uvirksom, slappe af, nyde livet, eller bare være. Med andre ord vi arbejder for senere at kunne være “dovne”.

(fortsættes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>