Udkants Kbh.

revo
Klik på billedet for at forstørre.

Jeg undrer mig tit over, hvor langsom jeg til at forstå , både det ene og det andet. Nu har jeg snart boet her i mere end 15 år, og har endnu ikke fundet nogen rigtig betegnelse for dette specifikke område jeg bor.  I hvert fald kke før forleden, da jeg så denne gamle lp i butiksvinduet på hjørnet og Jyllingevej og Skjulhøj alle. Butikken ejes af en tidligere isenkræmmer, som nu sælger ældre isenkræmmer vare-partier og andre restpartier, som han af uransagelige årsager har fået op under neglerne og sikkert til en fordelagtigt pris.

Da jeg så lp’en her fra de såkaldte revolutionære 70’sere her smidt i grams i dette vindue, som en hvilken som helst anden ligegyldig genstand op i bunken på historiens mødding gik det endeligt op for mig, at det sted jeg bor faktisk er et stykke  udkants KBH.
Udtrykket er så vidt jeg ikke alment anvendt, men nu er det hermed introdukseret.

Betegnelsen giver helt sig selv, dvs. at være i udkanten af KBH. Endvidere ved ikke at være særlig interessant eller betydningsfuld, fordi området ikke rummer nogen særlig store arbejdspladser , ikke rummer vigtige offentlige institutioner, historiske bygninger eller særlige gader eller kvarterer med en særlig handel aura eller hvad ved jeg. Tværimod har udkants områderne i Kbh. det nødvenige antal supermarkeder, (mest discount), et overvældende antal spillekiosker, et passende antal udfaldsveje gennem bydelen med tilhørende trafiklarm for dem der bor tættest, ovs. Der sker med andre ord sjældent nogensomhelst andet end lidt tilfældig banderelateret vold og nogle skudepisoder fra tid til andet. Alt i alt et fredeligt sted, og jeg kan faktisk rigtig godt li at bo her.

                                                                                                                                                                                                            den.10-4-2014

Efter først at have tænkt tanken om den geografiske kategorisering, som udkants-København, er andre motiver automatisk dukket op dets kølvand, udkantsmotiver fra andre dele af udkantsområder. Her er et par stykker fra Valby, et med en lokal pub, og et med nogle altaner fra en sær afkrog af bydelen.

.udkantscph

udkants3

tirsdag den 22-4 2014

stole

Sydhavnen august 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>