Bananen

banan1
(Klik på billedet for at forstørre)

Jeg har ganske vist aldrig hørt om at en frugt eller en grønsag nogensinde er blevet indstillet til en designpris, men hvis det en dag skulle ske, vil min stemme gå til bananen. Fra naturens side er designet her genemtænkt til fuldkommenhed. Den ligger godt i hånden , er nem at åbne, og derefter lige til at spise uden nogen form for tilberedning, og indpakkningen (skralden) smider man bare væk bageefter. I tiden løb har jeg spist en hel del af dem. En dag, hvor appetitten åbenbart ikke var helt på toppen, havde jeg taget en bid af en, og  lidt åndsfraværende lagt den fra mig igen på et bord. Nogle timer senere igen kom jeg igen  i tanke om bananen, da jeg så den ligge på mit bord, opdagede jeg, at den i sit let forvredne form med den halvåbne skrald helt tilfældigt nu var blevet tilføjet en række skulpturelle egenskaber, og derfor var forvandlet til et kunst objekt. Dette fænonem må ved nærmere eftertanke udspille sig  dagligt mindst et par tusind gange rundt om på kloden, og for det meste i al ubemærkedhed. Faktisk burde det give anledning til at oprette en ny facebook-gruppe med navnet:
” Your sculpturel Banana “, hvor medlemmerne her kunne oploade billeder af deres skraldede bananer. Men først måtte jeg lige tage et par billeder af min banan , og sidenhed spise den helt færdig. Så kan jeg altid lave den nye facebook gruppe og se hvor mange banana friends, som venter derude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>